Menu

Pronamic Domain Mapping

The Pronamic Domain Mapping plugin allows you to link domains to specific WordPress pages.

Details

Stable version
2.0.2
Changelog
Downloads
10.215
Last updated
7 June 2022

Support

Need help? Please be sure to read our faq and documentation. If you are still stuck you can contact support.


Comments

View comments (10)
Pronamic Domain Mapping

De Pronamic Domain Mapping plugin voor WordPress maakt het mogelijk om domeinen aan specifieke pagina’s binnen je WordPress omgeving te koppelen. De plugin registreert een extra custom post type (maatwerk bericht type) voor domeinnaam pagina’s. Bij deze pagina’s kan vervolgens een domeinnaam ingevoerd worden.

Binnen de Pronamic Domain Mapping plugin wordt automatisch de permalink van de domeinnaam pagina’s aangepast. Dit heeft als voordeel dat er eenvoudig naar de domeinnaam pagina’s gelinkt kan en worden en dat zoekmachines altijd de juiste URL zullen indexeren.

Het gebruik van meerdere domeinen

Bij Pronamic zien we vaak klanten die naast de hoofddomein van de website nog een aantal extra domeinnamen bezit. Deze domeinen worden met verschillende redenen aangekocht. Veel gehoorde argumenten zijn:

  • Het elimineren van eventuele concurrentie
  • Het opvangen van fout gespelde domeinnamen
  • Het verbeteren van de vindbaarheid met mooie zoekwoordrijke domeinnamen

In geval van het laatste argument blijkt echter nogal eens onduidelijkheid te bestaan. Het rechtstreeks doorlinken (middels 301-redirect) van een domeinnaam naar de hoofddomein van je website heeft vanuit SEO oogpunt geen meerwaarde. Een domeinnaam kan pas waarde gaan opbouwen wanneer hier ook een pagina en content aan gekoppeld is. Zoekmachines zullen de informatie op een pagina moeten kunnen ‘lezen’ en dit is niet het geval wanneer een domein rechtstreeks doorgestuurd wordt.

De Pronamic Domain Mapping plugin maakt het mogelijk om een domeinen naar verschillende pagina’s te sturen. Een domeinnaam kan gemakkelijk gekoppeld worden aan een pagina binnen je WordPress omgeving. Het gebruik van de zoekwoordrijke domeinen wordt ineens toch mogelijk…

Landingspagina WordPress maken

Het gebruik van zoekwoordrijke domeinnamen heeft vaak als doel om op een specifiek term goed vindbaar te worden in de zoekresultaten. In veel gevallen kan een enkele pagina gekoppeld aan een domeinnaam al voor mooie resultaten zorgen. Met de domain mapping plugin voor WordPress wordt het mogelijk om een zoekwoordrijke domein te koppelen aan een geoptimaliseerde WordPress pagina. Een landingspagina in WordPress maken is nog nooit zo simpel geweest!

De domain mapping plugin is uitstekend te gebruiken in combinatie met de populaire SEO plugin van Yoast. De WordPress SEO box wordt onder je geplaatst waardoor o.a. SEO titel en meta-omschrijving gemakkelijk in te stellen is.

Support

Please see the Getting Started manual.